Afronden opdracht Groenzoom

Gemeente Lansingerland en gemeente Pijnacker-Nootdorp

Ruim 2 jaar geleden nam ik het projectmanagement over van de Groenzoom. De fase waarin het project opgestart was en het beheer zijn plek moest gaan vinden. Terugkijkend op de afgelopen periode, is dat goed gelukt. Trots op de huidige staat van de Groenzoom en hoe gebruikers het steeds beter kunnen vinden! Ik kan de Groenzoom met een gerust hart overdragen voor de fase van bestendigen!

De Groenzoom was net aangelegd, en het beheer aanbesteed. Het beheer is zodanig opgezet, dat er veel verantwoording ligt bij de aannemer(s) en het over een langere periode geldt. Immers, het gaat om natuurontwikkeling, dat is een proces waar je de tijd voor moet nemen. Inmiddels heeft de Beheercombinatie de smaak goed te pakken en ze nemen hun rol serieus. De goede samenwerking heeft dat alleen maar versterkt.

Daarnaast is het een gebied wat midden tussen de bebouwing ligt. Veel bezoekers gebruiken het gebied, en doen dat elk op hun manier. Vogelaars, fietsers, wandelaars, hondenbezitters, natuurgenieters etc. Hun belangen worden behartigd door het Gebruikersplatform de Groenzoom. De ogen en oren in het gebied, die adviseren op vlak van natuur en recreatie, zodat het gebied verder groeit. Mooi om ook van hun de erkenning te krijgen voor de waardevolle samenwerking, met een mooie aquarel uit de handen van Jaap van Staalduine, de voorzitter van het platform (ex-wethouder van gemeente Pijnacker-Nootdorp).

Ik kan met een gerust hart de volgende fase weer overlaten aan gemeente Lansingerland, die hierin als penvoerder namens beide gemeenten optreedt.

Groen &
Biodiversiteit

Materialen

Leefbaarheid
& Gebruik

Aanleg &
beheer

Ontwerp

Ontharding &
Waterberging

Geloven in
wat je doet

Meer projecten