Centrumplan Capelle aan den IJssel

Gemeente Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel heeft de naam en eer van de titel ‘parkstad’ hoog te houden. Daarom wordt er in de ontwikkeling van de nieuwe gebiedsvisie Centraal Capelle natuurlijk rekening gehouden met maximale duurzame inrichting van de buitenruimte. Wat eeuwen geleden begon als buitenplaats van Rotterdam, is vandaag nog steeds een groene stad waar mensen met plezier wonen, werken en spelen.

De optimale inrichting van een Duurzame Buitenruimte heeft een doordachte aanpak en een gedeelde visie nodig. Stap één is dan ook een degelijke nulmeting, gevolgd door een inhoudelijke inspiratiesessie. Zo brengen we gezamenlijk de duurzame kansen in kaart en maken deze meteen meetbaar met de systematiek van NLGreenlabel. De juiste materiaalkeuze, goede inrichting, kwalitatieve aanleg en een duurzaam beheer maken ook van dit project #hetnieuwegroen. De uiteindelijke beoordeling heeft dan ook een NL Gebiedslabel A opgeleverd.

Samen met gemeente Capelle aan den IJssel, inwoners, ondernemers en andere partijen dragen we bij aan de gebiedsvisie Centraal Capelle. Een belangrijke stap met een minimale footprint. Capelle aan den IJssel, hart onderweg!

Het IJssel Business Magazine schreef een mooi artikel over dit project.

Groen &
Biodiversiteit

Materialen

Leefbaarheid
& Gebruik

Aanleg &
beheer

Ontwerp

Ontharding &
Waterberging

Geloven in
wat je doet

Meer projecten