Gastdocent ‘Ambassadeur van de Levende Stad’

Van Hall Larenstein en NLGreenlabel

De stad leefbaar maken en leefbaar houden in het licht van klimaatverandering. Dat is de grote uitdaging waar we voor staan. Als mens, als professional, als samenleving. Maar waar te beginnen en welke rol speelt de natuur in de stad? Met deze cursus zet u groen op de agenda van de stad.

Deze 9-daagse cursus is ontstaan vanuit de vruchtbare samenwerking tussen Van Hall Larenstein en NLGreenlabel. Ideaal voor professionals in de buitenruimte. Als gastdocent focussen wij op het onderdeel borging van het beheer van buitenruimtes in de stad. Tijdens de cursus worden ook de sociale, ecologische en economische waarden van groen in de stad behandeld. Verschillende thema’s passeren de revue: wateroverlast, hittestress, stadsnatuur, mobiliteit, mens en gezondheid. Maar ook bovenliggende processen als behoud van ambitie, samenwerking en meetbare duurzaamheid worden behandeld.

Bouwen, inspireren, verbinden en realiseren. Als professioneel Ambassadeur maken we deel uit van de community waarmee we de Levende Stad helpen ontwikkelen. Omdat we onderdeel zijn van een geheel. Omdat we de grote uitdaging graag aangaan.

Groen &
Biodiversiteit

Materialen

Leefbaarheid
& Gebruik

Aanleg &
beheer

Ontwerp

Ontharding &
Waterberging

Geloven in
wat je doet

Meer projecten