Natuurspeelplek Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht

Samen met de gemeente Zwijndrecht gaan we op zoek naar de meest duurzame oplossing voor de inrichting van een natuurspeelplek. Als procesmanager kijken we naar de aanbestedingsmethode, het materiaalgebruik en de uiteindelijke uitvoering.

Gemeente Zwijndrecht ziet het belang van groen en duurzaamheid voor het welzijn van haar (jonge) bewoners en dus bij de herinrichting van een natuurspeelplek. Wij introduceren de aanbestedingsmethode met de NLGreenlabel systematiek als onderligger, ondersteunen de beoordeling en begeleiden de uiteindelijke uitvoering. Onder andere door de betrokkenheid van bewoners, de juiste materiaalkeuze, een beplantingsplan met een plus, hergebruik en zelfs upgrading van de aanwezige gebruikte materialen verkrijgt deze natuurspeelplek het NL Gebiedslabel A. De circulaire insteek van de uitvoerder gaf de definitieve doorslag.

In contact komen met de natuur, uitgedaagd worden en avonturen beleven. Een natuurspeelplek kent vele meerwaarden. Voor ouders toegankelijk en bereikbaar. Voor kinderen de perfecte bewegingsruimte. Voor de stad ook nog een duurzaam antwoord op klimaatvraagstukken. Duurzame Buitenruimte zoekt ook in dit project de ideale balans, het groene optimum. Dat resulteert onder andere in een mooie publicatie in het magazine Stadswerk

Groen &
Biodiversiteit

Materialen

Leefbaarheid
& Gebruik

Aanleg &
beheer

Ontwerp

Ontharding &
Waterberging

Geloven in
wat je doet

Meer projecten